Valga haigla juht pakkus koroonavaktsiini Tartus oma Rotary klubi kaaslastele (20)

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Valga haigla juht Margus Ulst.
Valga haigla juht Margus Ulst. Foto: Arvo Meeks

Ehkki niigi vaevaliselt laabuvale koroonaviiruse vastu vaktsineerimisele on kehtestatud range riiklik kava, pöördus Valga haigla juhataja Margus Ulst hiljuti Tartu Rotary klubi poole pakkumisega, et osa tema juhitavasse haiglasse saabunud vaktsiinidoosidest võiks kasutada eakate klubiliikmete kaitsesüstimiseks. Ulst on ise sama klubi liige.

Haiglajuht ei eitanud Tartu Postimehe usutlusele vastates, et selline seik on aset leidnud. Ta selgitas, et esimese tarnega olevat nende haiglasse saabunud 105 vaktsiinidoosi ning sealt said osa tervishoiutöötajatest esimese kaitsesüsti kätte. Kuna aga samas oli ilmnenud, et tegelikult võib ühest Pfizeri vaktsiiniviaalist saada algul lubatud viie doosi asemel kuus, olevat tekkinud küsimus, kuidas ülejääki kasutada.

«Valga haiglas oli vaktsineerimise järjekord suhteliselt lühike. Keeldujaid oli palju ja seega tekkis ka oht, et osa vaktsiini võib raisku minna,» põhjendas Ulst. Nii olevatki ta pidanud asjakohaseks pöörduda 7. jaanuaril pakkumisega Tartu Rotary klubi presidendi Tõnu Loogi poole. «Kirjutasin klubi presidendile ja küsisin, kas selline asi võiks olla võimalik, et riskirühmas olevaid klubi liikmeid raisku mineva vaktsiiniga vaktsineerida.»

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles