Tammeka kapten siirdus tagasi kodulinna

Lenel Karu
Copy
Tauno Tekko
Tauno Tekko Foto: Margus Ansu

Järgmisel hooajal ei täida Tartu JK Tammeka vutitiimis kapteni rolli enam poolkaitsja Tauno Tekko, kes siirdus tagasi kodulinna ning liitus jalgpalliklubiga Pärnu Vaprus, kust tema jalgpalluriteekond kunagi alguse sai.

«Vaprus on klubi, kus ma esimest korda jalgpallitrenni läksin, ning oleme Pärnu klubijuhtidega alati regulaarselt ühenduses olnud,» selgitas Tekko.

Kui selgus, et Pärnu Vaprus alustab mängimist Premiumi liigas ja Tekkole möödunud aasta lõpus pakkumine tehti, hakkas ta asja kaaluma. Siiani jagas ta ennast kahe linna vahel ning elukoht oli nii Tartus kui ka Pärnus. Ta tegi valiku Pärnu kasuks, sest tundis, et seal väärtustatakse teda.

Tekkole oli viimane aasta Tammeka ridades keeruline, sest sai põhikoosseisus mängida hooaja alguses ja lõpus. «Hooaja keskel tuli vigastus, pärast seda oli mul raske tagasi põhikoosseisu saada, sest võistkond oli kokku mänginud. Ometi ei mõjutanud see minu otsust,» lisas ta.

Lahkumine Tartu esindusmeeskonnast tõi kaasa erinevaid emotsioone ning hüvastijätt polnud kerge. «Aga kõik treenerid ja mängijad mõistsid mu otsust, läksime sõbralikult lahku ja soovisime üksteisele edu,» lausus Tekko.

Ta soovib Vapruse meeskonnas panustada koduses meistriliigas püsima jäämisele. «Kindlasti soovin end edasi arendada ning oma kogemustega teisi mängijaid aidata ja neile eeskujuks olla,» ütles Tekko.

Tammeka uue koosseisu kohta jagus tal kiidusõnu ning ta ootab põnevusega mänge vanade trennikaaslaste vastu.

Tauno Tekko mängis Tammeka koosseisus kaheksa hooaega, käis Premiumi liigas väljakul 234 kohtumises ning lõi 22 väravat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles