Narkootikumid levivad niisama kontrollimatult kui koroona

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Politseikolonelleitnant Andrus Reimaa sõnul pole veel õnneks ühtegi juhtumit, kus politseinik oleks tööl nakkuse saanud. Siiski hoitakse üksused eraldi, et nakatanu võtaks endaga kaasa vaid paarimehe, mitte kogu üksuse.
Politseikolonelleitnant Andrus Reimaa sõnul pole veel õnneks ühtegi juhtumit, kus politseinik oleks tööl nakkuse saanud. Siiski hoitakse üksused eraldi, et nakatanu võtaks endaga kaasa vaid paarimehe, mitte kogu üksuse. Foto: Kristjan Teedema

Lisaks endiselt liigsele alkoholitarvitamisele kasvas mullu peamiselt narko- ja küberkuritegude hulk. Tartu politseijaoskonna ülem Andrus Reimaa (48) möönab, et narkootikumid ja alkohol on julmalt öeldes kogu kuritegevuse vundament. Ei ole asjata ütlus, et alkohol on tarkade inimeste jook, leiab Reimaa, kuid iga inimene, kes alkoholipudeli avab, arvab, et ta on tark.

Andrus Reimaa, kas pandeemia on hoidnud pätte tagasi?

Pigem on pandeemia muutnud kurjategijate käekirja. Peale on tulemas kurjategijate uus, ekraani ees kasvanud põlvkond. Hulga kergem on soojas toas mõelda internetis välja skeem ja teenida hõlptulu paarsada eurot kui pimedas kangiga murda maha kuuri uks, varastada sealt saag ja see maha müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles