Tõnis Lukas mõtleb jälle linnapeatoolist (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Peagi ametist lahkuv kultuuriminister Tõnis Lukas andis intervjuu ministeeriumi Tartu esinduses, mis tema eestvõtmisel rajati.
Peagi ametist lahkuv kultuuriminister Tõnis Lukas andis intervjuu ministeeriumi Tartu esinduses, mis tema eestvõtmisel rajati. Foto: Margus Ansu

Kultuuriministri positsioonilt tulevase Euroopa kultuuripealinna linnapeaks tulek oleks täitsa loogiline samm, ütles Tõnis Lukas kultuuriministeeriumi Tartu esinduses intervjuud andes. Seega kandideerib ta sügisel Isamaa nimekirjas Tartu volikokku.

Miks teie meelest valitsus lagunes?

Eks siin olid tõmbe- ja tõukejõud. Tõmbejõud on Eesti poliitikas teada – kaks küllalt suurt liberaalset erakonda tahaksid, et kõik oleks selge, et erakondadel oleks kasutada piisavalt riigiressursse, et kindlustada oma poliitilist platvormi ja oma poliitilist positsiooni. Reformierakond ja Keskerakond tõmbuvad omavahel ju kogu aeg. Küllalt lähedal oli ju ka üle-eelmise aasta kevadel just nende liit. Kui nüüd on räägitud, et oleks olnud alternatiivse kolmikliidu võimalus, oleks see küll olnud väga suur üllatus. Nii enne kui ka pärast valimisi tegi Reformierakond korduvalt ettepanekuid Keskerakonnale, aga takistuseks sai peaministripositsiooni jagamine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles