Ülikooli kliinikumi nõukogu uus esimees on Maris Jesse

Tartu Postimees
Copy
Maris Jesse on Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu uus esimees.
Maris Jesse on Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu uus esimees. Foto: Liis Treimann

Tartu ülikooli kliinikumi nõukogu valis eile peetud koosolekul uueks juhiks sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsleri Maris Jesse, kes asendab nõukogu juhi kohal Tartu linnapead Urmas Klaasi.

Kliinikumi nõukogu senine esimees Klaas jätkab nõukogus Tartu linna kui sihtasutuse Tartu ülikooli kliinikumi ühe asutaja esindamist nõukogu liikmena. Klaas põhjendas uue esimehe valimist vajadusega nõukogu esimehe ülesannete täitmist roteerida. Sihtasutuse asutajad on veel Eesti riik ja Tartu ülikool.

Nõukogu kinnitas ka kliinikumi juhatuse uue struktuuri. Neljaliikmelise juhatuse moodustavad lisaks juhatuse esimehele ehk tegevjuhile kolm juhatuse liiget: ravijuht, õenduse ja patsiendikogemuse juht ning teadus- ja arendustegevuse juht. Selle sammuga suurendatakse ülikoolihaigla uues juhtimisstruktuuris põhitegevuse ehk meditsiinilist kompetentsi.

Kliinikumi juhatuse esimehe Priit Perensi sõnul kuulutatakse konkurss uute juhatuseliikmete leidmiseks välja esimesel võimalusel: «Õenduse ja patsiendikogemuse juhi ning teadus- ja arendustegevuse juhi kohale sobivate kandidaatide otsing algab uuel nädalal, nende ametisse asumise aeg on soovitatavalt 1. aprillil 2021,» ütles Perens. 

Pärast uute juhatuseliikmete tööle asumist kuuluvad kliinikumi juhtkonda veel finantsjuht, haldusjuht, infotehnoloogia juht, personalijuht ja kommunikatsioonijuht, aga ka meditsiinilise struktuuri muutuse tulemusel tööle asuvad valdkondade juhid.

«Laiema juhtkonna loomine võimaldab eri valdkondade kaasamist protsessidesse ja otsustesse,» selgitas juhatuse esimees Perens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles