Taas võib ka puukuuride kõpitsemiseks toetust nõutada

Tartu Postimees
Copy
Kahekorruseliste puukuuride taastamiseks on võimalik saada kuni 5000 eurot toetust.
Kahekorruseliste puukuuride taastamiseks on võimalik saada kuni 5000 eurot toetust. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn toetab sel aastal miljööväärtuslike alade hoonete arhitektuursete detailide restaureerimist või taastamist ning kahekorruseliste puukuuride remontimist või ehitamist kokku 80 000 euroga.

Toetust saab taotleda miljööaladel asuvate või miljööväärtusega üksikobjektidena kaitse alla võetud enne 1944. aastat ehitatud hoonete arhitektuursete originaaldetailide restaureerimiseks ja detailide taastamiseks (hävinud või tugevalt amortiseerunud detaili asendamine koopiaga). Toetust antakse akende, välisuste ning nende piirdelaudade ja luukide, fassaadikaunistuste, varikatuste, verandade, treppide, katusetornide, erkerite, korstnapitside, dekoratiivsete piirdeaedade jms taastamiseks. Interjööridetailide, katuse- ja fassaadikatete uuendamiseks, hooldustöödeks jms toetust küsida ei saa.

Neljandat aastat võib restaureerimistoetust taotleda ka miljööväärtuslikel aladel asuvate kahekorruseliste puukuuride restaureerimiseks või uue kuuri ehitamiseks. Sõltuvalt töödest võib eelnevalt vajalik olla kooskõlastatud ehitusprojekt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles