Jõgeva kandi kõige mõjukam poliitik seisab silmitsi umbusaldamisega

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
13. detsembril, mil peapiiskop Urmas Viilma (vasakul) kuulutas Jõgeval välja jõulurahu, ei teadnud volikogu esimees Aivar Kokk veel, et neli päeva hiljem esitatakse talle ja teistele Jõgeva vallajuhtidele umbusaldusavaldus.
13. detsembril, mil peapiiskop Urmas Viilma (vasakul) kuulutas Jõgeval välja jõulurahu, ei teadnud volikogu esimees Aivar Kokk veel, et neli päeva hiljem esitatakse talle ja teistele Jõgeva vallajuhtidele umbusaldusavaldus. Foto: Margus Ansu

Ajal, mil valitsuskoalitsioon on lagunemas, läheb võimuvahetuseks ilmselt ka Jõgeva vallas. Maikuus umbusaldamise kaudu võimule tulnud koalitsioonile, mida juhib sealne volikogu esimees isamaalane Aivar Kokk, esitati detsembris omakorda umbusaldusavaldus.

Lisaks Kokale umbusaldati ka vallavanema Tiit Läänet (valimisliit Uus Jõgeva) ning kaht abivallavanemat Aive Tamme (ei kuulu parteisse) ja Terje Rudissaart (valimisliit Vooremaa).

Kui detsembris tundus, et tegemist on pelgalt opositsiooni pahameele väljendusega, on praeguseks üsna selge, et hääled tulevad volikogus kokku. Tõsi, häälteenamus saab olema üsna napp. Umbusaldamise poolt on ilmselt 14 volikogu liiget ja vastu 13 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles