Ülikooli peahoones rullub lahti soomlaste pantvangidraama

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Filmivõtted ülikooli peahoone ees, mille fassaadi valgustatakse tõstukitelt võimsate prožektoritega, käivad peamiselt hilisõhtuti.
Filmivõtted ülikooli peahoone ees, mille fassaadi valgustatakse tõstukitelt võimsate prožektoritega, käivad peamiselt hilisõhtuti. Foto: Aime Jõgi

Sel nädalal kõrguvad Tartu ülikooli peahoone ees suured tellingud, hoone fassaadi valgustavad võimsad prožektorid. Ülikooli peahoone piirkonna tänavad on osaliselt liikluseks ja parkimiseks suletud, kaamerad maja ümber surisevad ka hilistel õhtutundidel, sest ülikoolis ja selle ümbruses käivad rahvusvahelise põnevusfilmi «Omerta 6/12» võtted.

Tegu on Soome kirjaniku Ilkka Remesi bestselleril «6/12» põhineva filmiga, mis räägib Euroopa erioperatsioonide grupi Omerta operatsioonist. Lugu hakkab hargnema, kui Serbiast pärit rünnakurühm teeb Soome iseseisvuspäeval, 6. detsembril Soome presidendile atentaadi, millest areneb välja pantvangidraama. Romaani sündmused toimuvad Soomes ja Valgevenes, kuid filmi võttekohad on valdavalt Soomes ja Eestis.

Fondide abiga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles