Sõna saavad filmikunstnikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaagup Roomet
Jaagup Roomet Foto: Toomas Huik

Galeriis Noorus (Riia 11) algab neljapäeval kell 18 tasuta filmiürituste sari «Vaata filmi. Kuula kunstnikku», mida korraldavad koostöös filmi- ja fotokompanii Pimik, projekti «Eesti film 100» tegijad ja Tartu Kõrgem Kunstikool.

Esimese filmina näidatakse galeriis Rainer Sarneti mängufilmi «Idioot». Filmist räägib selle kunstnik Jaagup Roomet (pildil).

Galeriis Noorus esitletakse tänavu tosinat Eesti uuemat ja ka vanemat filmi nende filmide kunstnike osalusel. Pärast seanssi räägib kunstnik, kuidas sündis filmi visuaalne keel. Vestlusi juhib Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni osakonna õppejõud Aune Unt.

«Eesti film 100» Tartu programmi koordineerija Andres Keil filmi- ja fotokompaniist Pimik märkis, et sarja eesmärk on rääkida eesti filmist veidi teise nurga alt.

«Film on audiovisuaalne meedium, mille sünnis on väga suur osa filmi kunstnikul,» ütles Keil. «Paraku räägitakse filmi puhul – nii avalikus kriitikas kui ka lihtsalt omavahelistes kuluaarivestlustes – kunstnikutööst häbematult vähe.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles