Reno Laidre: kõigi liiklejate pääs vaksaliperroonile kännu tagant (1)

, Tartu abilinnapea
Copy
Reno Laidre
Reno Laidre Foto: Margus Ansu

Rongisõitjana ootan Tartu vaksalis mugavat, ohutut ja kõigile sobivat liikumisvõimalust. Seni seda ei ole, sest pääs teisele perroonile on mugav vaid tervetele, tugevatele ja märkimisväärse pagasita reisijatele.

Piinlikult kaua kestab olukord, kus püütakse leida lahendust, mis oleks ligipääsetava linna vääriline – juurdepääsuga ka liikumispuudega, suurte pakkidega ja lapsevankriga inimestele. Tuleb arvestada, et raudteel kehtib palju erireegleid ning ehitised on seal kaitse all. See teeb hea lahenduse leidmise keeruliseks.

Läinud aasta aitas meid lahendusele tunduvalt lähemale. Eesti Raudtee suutis taristu omanikuna pärast pikka nuputamist välja pakkuda töökindla võimaluse, mis oli vastuvõetav ka Tartule. Lihtsustatult tähendab see Tallinna-poolse trepi asendamist 75 meetrit pika kaldteega. Rongid hakkavad tulevikus sõitma selliselt, et Tallinna poolt tuleva rongi esimene vagun peatub kaldtee alguses. Jääb ära reisijatele seni peale sunnitud olelusvõitlus paviljoni ja rongi vahelises kitsas koridoris, vaksalihoonet ja teist perrooni ühendavasse tunnelisse saab mugavalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles