Päästeinspektorid ukse taha jätnud mees hukkus tulekahjus

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Alatskivil Lossi tänaval avastati tulekahju eile hommikul veidi enne kella kaheksat. Ühes korteris põles osa põrandast ja voodi, mille päästjad tõid elamisest välja.
Alatskivil Lossi tänaval avastati tulekahju eile hommikul veidi enne kella kaheksat. Ühes korteris põles osa põrandast ja voodi, mille päästjad tõid elamisest välja. Foto: Jürgen Puistaja

Esmaspäeva hommikul veidi enne kella kaheksat said päästjad äreva väljakutse Alatskivile Lossi tänavale, kus ühe kortermaja elamise välisukse vahelt imbus suitsu.

Kohale jõudnud päästjad leidsid kahetoalise korteri ühest toast hukkunud 58-aastase mehe. Päästekeskuse menetlusinspektor Roman Abubikirov selgitas, et tulekahju põhjustas põrandale valatud kuum tuhk. Tuhk süütas kõigepealt puitpõranda ja seejärel voodi.

Tuli oli põrandal vindunud ilmselt juba öötundidest saadik ning seetõttu on alust arvata, et mees hukkus vingumürgituse tagajärjel.

Päästjad rõhutavad, et kuum tuhk tuleb panna mittepõlevast materjalist anumasse ning jahtuma eemale süttida võivatest materjalidest ja maja konstruktsioonidest.

Põlenud korter ja kogu maja on väga kehvas seisukorras. Töökorras suitsuandurit korteris ei olnud.

Teada oli, et tulekahjus elu kaotanud mees armastas napsitada ning ennetustööd teinud päästeametnikke ta oma elamisse varem sisse lubanud ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles