Ööpäevaga lisandus Tartu- ja Jõgevamaale koroonapositiivseid vaid käputäis

Tartu Postimees
Copy
Koroonaproovide võtmine Tartu koroonatelgis lauluväljaku parklas.
Koroonaproovide võtmine Tartu koroonatelgis lauluväljaku parklas. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Terviseamet andis teada, et viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3497 koroonaviiruse proovi, neist esmaseid positiivseid oli 290 ehk 8,3 protsenti analüüside koguarvust. Tartumaale lisandus kaheksa uut koroonapositiivset ning Jõgevamaale üks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid tulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 156 inimesel. 132 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 38, Pärnumaale 33, Lääne-Virumaale 12 ja Järvamaale 9 ning Võru- ja Tartumaale lisandus 8 uut positiivset analüüsitulemust. Põlvamaale lisandus 4, Viljandimaale 3, Rapla-, Valga- ja Läänemaale lisandus 2 uut nakkusjuhtumit ning Hiiu- ja Jõgevamaale lisandus 1 uus nakkusjuhtum. Saaremaale ei lisandunud ühtegi uut positiivset tulemust. 11 positiivse analüüsitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 601,44 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud analüüside koguarvust 12,5 protsenti.

Terviseamet jälgib rohkem kui 22 800 inimest. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 2800 inimese, kellest 934 on nakatunud (jälgitavate seas on lisaks põhja-, ida- ja lääneregiooni nakatunuid).

Ööpäeva jooksul suri neli koroonaviirusega nakatunud inimest: 90-aastane naine, 80-aastane naine, 79-aastane mees ja 78-aastane mees. Kokku on Eestis surnud 287 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles