Filmivõtted piiravad sel nädalal Tartu ülikooli peahoone ümber liiklust (1)

Tartu Postimees
Copy
Liikluskorraldus muutub terveks nädalaks ülikooli peahoone ümbruses.
Liikluskorraldus muutub terveks nädalaks ülikooli peahoone ümbruses. Foto: Kristjan Teedema

Homsest, 12. jaanuarist kuni laupäeva, 16. jaanuari varahommikuni on Tartu ülikooli peahoone ümbruses muudetud tavapärast liikluskorraldust, sest ülikooli peahoones ja selle ümbruses toimuvad filmivõtted.

12. jaanuarist 15. jaanuarini toimuvad «Omerta 6/12» filmivõtted Tartu ülikooli peahoones ning selle ümbruses.

Film (režissöör Aku Louhimies) põhineb Ilkka Remesi bestselleril «6/12». Film keskendub Euroopa erioperatsiooni grupi Omerta operatsioonile, kui Serbiast pärit rünnakurühm teeb Soome iseseisvuspäeval, 6. detsembril Soome presidendile atentaadi, millest areneb välja pantvangidraama.

Filmiprojekti eesotsas on Soome nimekaimad näitlejad, kes on osalenud ka rahvusvahelistes filmi- ja teleprojektides. Eestit esindab projektis filmistuudio Stellar Films.

Soome produktsioonifirma Cinematic produtsent Sara Norberg sõnas, et Tartu ülikooli ümbrus ja peahoone on vaid võttekohad. «Stseenid on lavastatud, mis tähendab, et hoone ei ole filmis Tartu ülikool,» sõnas Norberg.

Samas lisas ta, et tegu on väga omalaadse hoone ja ümbruskonnaga ning produtsent ja kogu võttemeeskond on väga tänulik, et saavad filmida sedavõrd unikaalses paigas.

Võtete ajaks on keelatud ülikooli ümber parkida ning nädala jooksul võib seal filmimise ajal tulla ette ka ajutisi liiklusseisakuid. Autojuhtidel palutakse sel ajal varuda ülikooli ümbruses liiklemiseks aega ning jälgida ajutisi liikluskorraldusmärke.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles