GALERII ja VIDEO ⟩ Kelgutajate seas näeb osavaid liumeistreid, lumi tuiskab neljast kahurist

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Tänahommikused püsivamad külmakraadid andsid taas lootuse talvespordi tegemiseks. Varasel pärastlõunal olid Tähtvere puhkepargi mäed ja rajad kelgutajatest ja suusatajatest hõivatud ning parkimisplatsilt leidis vaid mõne üksiku vaba koha.

Lumekahurid töötasid ja jõeveest tehtud lumi hõljus õhus nagu udu, kattes ümbruse pisut kollaka kunstmaterjaliga, mis maa peal krõbisedes murdus nagu ahjust tulnud beseekook.

Kelgumäel ja BMX-raja küngastel hakkasid silma kaks poissi, üheksa-aastane Tambet ja kümnene Villem, kes ütlesid, et nad tulid Tähtvere pargi nõlvadele päeva nautima nii, et jätsid kelgud nimme maha.

Hüpe.
Hüpe. Foto: SILLE ANNUK/PM/SCANPIX BALTICS

Nende liug algas künka otsast hoojooksuga, mille järel tuli viskuda pea ja käed ees nõlvale, maanduda kõhu peale ja siis saavutada libisedes tohutu kiirus ning olla õnnelik nagu pingviin liustikul.

Väike ohutaju kuluks muidugi vahepeal ära, aga poisid lubasid, et nendega midagi halba ei juhtu ja nad teavad, mida teevad.

Liug.
Liug. Foto: SILLE ANNUK/PM/SCANPIX BALTICS

Tambet elab Supilinnas, Villem on ta sõber Tallinnast ja veedab Tartus koolivaheaja lõpupäevi.

Suusarajad olid täis nii tõsise trenni tegijaid kui ka pühapäevaliikujaid.

Uisu- ja suusalaenutus on avatud kuni kella 21ni, suusad koos keppide ja saabastega maksavad 3.50 tunnis ning uisupaari saab kolme euro eest.

Lauluväljaku ette rajatav liuväli saab täna veel viimast lihvi ning avatakse homme. Uiske võib sealt aga ikkagi laenutama minna – kas või raeplatsi uisuplatsi tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles