Jõgeval kasvatatakse ja sulatatakse täna jääpurikaid

Tartu Postimees
Copy
Jääpurikatega toimetamise töö on täpsust ja kannatust nõudev. Mälestusfoto varasemast korrast.
Jääpurikatega toimetamise töö on täpsust ja kannatust nõudev. Mälestusfoto varasemast korrast. Foto: Marge Tasur

Jõgevale kui Eesti külmarekordi hoidjale pühendatud sündmusi on korraldatud 2008. aastast alates ning alati on kavva kuulunud jääpurikavõistlus. Sooja ilma tõttu on tulnud enamasti võistelda sügavkülmikus valmistatud kunstpurikate sulatamises. Tänavune talvetrall leiab aset 9. jaanuaril ning ilmaennustuse järgi otsustades on seekord võimalik purikaid nii sulatada kui ka kasvatada.

Tegevused algavad laupäeval kell 14.30 Jõgeva kultuurikeskuse pargis. Pakutakse tantsurõõmu, kõlavad kaunid talvelaulud ning lapsi ootavad talvevõistlused. Ringi tuiskab hobusaan ning miniloomaaias saab tutvust teha koduloomadega. Maitsta võib lõkkes küpsetatud kartulit, mille sort on «Jõgeva kollane», ning külma peletada kuuma teega.

Talvetrall kulmineerub kuuselõkke tuleetendusega trupilt Flaamos.

Jõgeva linn kannab külmalinna tiitlit põhjusega: 1940. aasta 17. jaanuaril registreeriti Jõgeva ilmajaamas Eesti külmarekord -43,5 °C, rekord on püsinud praeguseni. Ühtlasi tähistatakse külmalinnas talvetralliga eelolevat taliharjapäeva, mil talve selgroog murdub ning aeg hakkab vaikselt kevade suunas liikuma.

Talvetralli korraldavad MTÜ Miinus 43,5, Jõgeva kultuurikeskus ja Jõgeva vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles