Kliinikum alustab õendusabi osakonna patsientide vaktsineerimisega

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Koroonavaktsiinl.
Koroonavaktsiinl. Foto: TÜ Kliinikum

Tartu ülikooli kliinikumi statsionaarse õendusabi osakonnas alustatakse patsientide vaktsineerimist COVID-19 haiguse vastu. See on osakond, kuhu nakatunud patsiendi kaudu koroonaviirus ka sisse jõudis.

Õendusabi osakonnas oli eilse seisuga kaheksa koroonaviirust põdevat patsienti, kellele on sisse seatud eraldi osakond. Kliinikumi kriisijuhtimismeeskonna juht professor Joel Starkopf sõnas, et tegemist oli osakonnasisese nakkuse levikuga.

Õendusabi osakond on loodud patsientidele, kes on eakad ning krooniliste haigustega ning vajavad õendusprotseduure, sümptomaatilist ravi, põetust ning hospiitsravi. Esimese vaktsiinisüsti saab 15 patsienti. Need tagab Eesti haigekassa.

Riskirühma kuuluvate patsientide esimesel võimalusel vaktsineerimine on prioriteetse tähtsusega, et hoida ära praeguse COVID-19 pandeemia levikut, edasist nakatumise ja haiglaravi vajaduse plahvatuslikku kasvu, ütles Starkopf.

Samal ajal riskirühma patsientide vaktsineerimisega COVID-19 haiguse vastu vaktsineeritakse ka kliinikumi töötajaid. Reedeks oli kliinikumis vaktsineeritud ligi 1500 tervishoiutöötajat.

Eestis on esmane eesmärk vaktsineerida üle 300 000 sihtrühma kuuluva inimese. «Esimesed vaktsiinisaajad on tervishoiutöötajad, aga ka üle 70-aastased kaasuvate haigustega inimesed ning hooldekodude elanikud ja töötajad,» rääkis Starkopf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles