Algas kutsehariduskeskuse talvine vastuvõtt

Tartu Postimees
Copy
Tartu kutsehariduskeskuse tekstiili osakonna õpilased. Pildil õmbleb iluteeninduse ja tekstiili osakonna 3. kursuse õpilane Kati-Linda Kattel kaitsemaski.
Tartu kutsehariduskeskuse tekstiili osakonna õpilased. Pildil õmbleb iluteeninduse ja tekstiili osakonna 3. kursuse õpilane Kati-Linda Kattel kaitsemaski. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kutsehariduskeskuses on alanud talvine sisseastumisperiood. Avaldusi saab esitada kuni 20. jaanuarini ning valikus on peamiselt täiend- või ümberõpet pakkuvad erialad täiskasvanutele. 

Kokku saab veebruaris algaval õppeperioodil alustada õpinguid 11 erialal tehnika-, toidu-, ehituse-, ilu- või turismivaldkonnas. Enamikul neist on õppetöö korraldatud sessioonidena, mis tähendab, et koolis tuleb käia vastavalt sessioonide graafikule mõned päevad kuus või üle nädala. Õppetöö võib olla korraldatud ka distantsõppena.

Seekordses valikus on esindatud mitu metalli- ja puiduettevõtetes nõutud eriala. «Tööstusettevõtetes on endiselt puudu oskustega spetsialistidest ning meil saab lühikese aja jooksul õppida nii metallipingi CNC kui ka puidupingi CNC operaatori oskusi,» selgitas kutsehariduskeskuse turundusjuht Kaire Mets ja lisas, et tehniliste erialade kutsetunnistusest on kindlasti abi töö leidmisel. «Kriisis kannatada saanud majutus- ja toitlustussektori inimestele pakume samuti enesetäiendamise võimalusi, et need kohe oma töös rakendada ja uueks stardiks valmis olla,» lisas ta. Täiskasvanud õppijate arv kutsehariduses kasvab, kinnitas Mets. «Pakume õppijatele paindlikke õppevorme, samuti on kutseõpe kõigile tasuta.»

Töö kõrvalt õppides saab uue oskuse või ennast täiendada näiteks mootorsõidukidiagnostiku, CNC metallilõikepingi operaatori, CNC puidutöötlemiskeskuse operaatori, plaatija, koka, kelneri, toitlustuskorralduse, giidi, majutuskorralduse või turismiettevõtte ja -sihtkoha arendaja erialadel.

Koolipõhisesse õppesse oodatakse neid, kes saavad ja soovivad päris uue eriala oskused omandada. Ootuspäraselt on ka sellel talvel populaarseim kosmeetiku eriala, kus konkurss on juba praegu ligi neli soovijat õppekoha kohta. Aga talvel saab alustada ka kergete rõivaste rätsepa eriala õpinguid.

Sisseastumisavaldusi saab esitada mugavalt ja kodust lahkumata e-vastuvõtu keskkonna kaudu. Soovijad saavad avalduse täita ka koolimajas kohapeal tööpäeviti kell 9–15 (Kopli 1, B-korpus). Kui aga eriala või õppevormide kohta on küsimusi, siis aitab neile vastuse leida kooli karjäärinõustaja. Lisaküsimusi saab küsida aadressil sisseastumine@khk.ee või telefoninumbritel 7361 863 ja 7361 859.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles