Raatuse tänav läheb remonti (2)

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Raatuse tänav saab korda hiljemalt septembriks.
Raatuse tänav saab korda hiljemalt septembriks. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu linnavalitsus tunnistas Raatuse tänava taastusremondi hankel edukaks AS Trefi pakkumused. Töödega lõigus Pikk tänav – Puiestee tänav alustatakse kevadel.

Taastusremondi käigus saab Raatuse tänava sõidu- ja kergliiklustee uue katte 650 meetri ulatuses. Kokku asfalteeritakse umbes 20 000 ruutmeetrit teed. Tänava ristmikel märgistatakse sõidukite ja jalgratturite ühine liiklusruum, mahasõitudel langetatakse äärekivi 2 cm kõrguseni ning ülekäigukohtades ülejäänud teega tasapinnaliseks, ülekäiguradade ette paigaldatakse taktiilsed kivid vaegnägijatele.

«Kuna Raatuse tänava äärde rajatud uushoonestus on järjest suurendanud sealsete liiklejate hulka ja tänav teenindab intensiivset bussiliiklust, siis on vajadus remondi järele väga suur. Kuigi tegemist on taastusremondiga ja tänavat ei ehitata põhjalikult ümber, oleme siiski leidnud erinevaid lahendusi, et muuta jalgsi ja rattaga ning vaegnägijate liikumist mugavamaks ja ohutumaks,» ütles abilinnapea Raimond Tamm. 

Taastusremont Pika tänava ja Puiestee tänava lõigus lõppeb hiljemalt septembris. Edasi kavandatakse Raatuse tänava remonti Põik tänavast Pika tänavani. Taastusremondi esimene lõik läheb maksma ligi 344 000 eurot. Töid rahastatakse linnamajanduse osakonna vahenditest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles