Linna huvikoolid ja noortekeskused alustavad uuel nädalal osalise kontakttegevusega

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Ilmatsalu noortekeskus.
Ilmatsalu noortekeskus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu linnale kuuluvad huvikoolid ja noortekeskused alustavad järgmisest nädalast osalise kontakttegevusega, kus lubatud on individuaaltunnid ning kuni 10 osalejaga rühmatunnid. Samasugust töökorraldust soovitab linnavalitsus ka eraõiguslikele huvikoolidele ja -ringidele.

Individuaaltegevuse ja kuni 10 osalejaga rühmategevustega alustavad Tartu I ja II muusikakool, Ilmatsalu muusikakool ja Tartu lastekunstikool. Lisaks Tartu noorsootöö keskuse alluvuses tegutsevad Anne noortekeskus, Lille noortekeskus ja Ilmatsalu noortekeskus.

Rühmategevuse puhul tuleb osalejaid hajutada ning tagada ruumide maksimaalselt 50% täituvus. Samuti tuleb vältida erinevate rühmade kokkupuuteid. Siseruumides on tungiv soovitus kõigil maski kanda, v.a alla 12-aastased lapsed.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul lähtub linnavalitsus olukorrast, kus pühade ja koolivaheaja mõju nakatumisnäitajale ei ole veel selgunud «Alustame ettevaatlikult ja jälgime olukorda - samamoodi nagu üldhariduskoolide puhul. Samas ei saa me piiranguid seada eraõiguslike huvikoolide ja –ringide tegevusele, kuid soovitame tungivalt järgmisel nädalal ka neil lähtuda eeltoodud põhimõtetest,» selgitas Klaas.

Munitsipaalhuvikoolide ja noortekeskuste piirangutega töökorraldus kehtib esialgu nädal aega (11.-17. jaanuaril) ning edasised otsused teeb linnavalitsus vastavalt Tartu linna nakatumisnäitajate muutumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles