Tartu suurim moesündmus ootab noordisainereid kandideerima

Lenel Karu
, reporter
Copy
Pildil Antoniuse moeetendus 2020. aastal.
Pildil Antoniuse moeetendus 2020. aastal. Foto: Sadu-Triste Juurikas

Sel suvel, 9.-11. juunil, leiab Tartus aset aasta üks suurim moesündmus Estonian Fashion Festival 2021 (Eff 2021), kuhu oodatakse disainerite konkursile kandideerima kõiki moedisainereid, kes on loonud enda nime alt vähemalt ühe, kuid mitte rohkem kui 10 kollektsiooni.

Juba neljandat aastat järjest toimuv moefestival ühendab endas kolme omanäolist moeetendust, milleks on Mood-Performance-Tants, OmaMood ja Antoniuse moeetendus.

Sündmus toimub Tartu linna, Tartu Loomemajanduskeskuse, Tartu ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia ja Kõrgema Kunstikooli Pallas koostööna ning osalema on oodatud disainerid nii Eestist kui Baltikumist ja teistest lähiriikidest. Nagu juba murrangulisel 2020. aastal, toimuvad ka käesoleva aasta moeetendused otseülekande formaadis.

Kuigi Effi eesmärk on pakkuda kõikidele alustavatele moedisaineritele platvormi oma loomingu esitlemiseks, valitakse iga aasta välja ka võitja, kellele antakse võimalus osaleda mõnel rahvusvahelisel võistlusel. 2020. aasta Effi võitja Annika Kiidron-Roometsa unikaalne meesterõivaste kollektsioon üle maailma kokku kogutud tikanditest, tõi võidud ka ERKI moeshow'l ja mainekal Premiere Vision-Paris NextGen võistlusel Pariisis. Need võidud on toonud disainerile pakkumised juba nii Hollywoodist kui ka sisseostjatelt. Võistlusele kandideerimisel oli talle abiks Estonian Fashion Festivalil saadud materjalidest, kuna lääneriikide moevõistlused eeldavad disaineritelt füüsilise kollektsiooni kõrval ka mitmete digitaalsete lahenduste olemasolu.

«2020 aasta Mood-Performance-Tants moeetendus andis unustamatu kogemuse nn moevideo loomise läbi, kus koostöös äärmiselt professionaalse meeskonnaga sündis kollektsiooni minifilm. Sedalaadi kogemused on noorele disainerile väga olulised pakkudes suurel hulgal kontakte, meediakajastust ja visuaalset materjali, mida oma portfoolios jagada,» sõnas disainer Annika Kiidron oma kogemusest.

«On hea meel näha, et Eff võimaldab noortel moeloojatel silma paista ja klientidele lähemale tulla ka väljaspool pealinna ning lisab mõnusat, veidi kiiksuga vürtsi Tartu akadeemilisele haridusmaastikule,» rääkis Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg.

«Tartus on tugevad kunstikoolid, Loomemajanduskeskus ja aktiivne moekogukond, mis vaieldamatult väärib laiemat kõlapinda, mida Eff 2021 ja sellega kaasnevad sündmused ka suurepäraselt pakuvad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles