Noored tõid Kassitoomele isetehtud kelgumüraka

Janno Zõbin
, ajakirjanik
Copy

Esmaspäeva õhtul, mil tartlased tubaselt õhtut veetsid, kogunes Kassitoomele ligi kakskümmend noort. Esmasel vaatlusel polnud päris selge, mida inimesed sel hilisel tunnil seal teevad. Lähemale liikudes võis aga märgata, et osa neist vedas mäest üles rasket puust kelku.

Nagu selgus, olid nad omajagu vaeva näinud, kelgu ise disaininud ja valmis meisterdanud.

«Meid ühendab sõprus ja nüüd ka see kelk,» tõdes kelguteo üks põhilistest initsiaatoritest, Siim Pintsaar. Idee tuli ühisest murest, et kõik kelgud kipuvad purunema. Materjali leidis Pintsaar enda ja sõprade kodust: kuurist ja aianurkadest. Kelk meenutab ehk veidi suuremat sorti euroalust, millele on suusad alla monteeritud. Euronõuetele see siiski vastama ei pidanud.

Osa noortest õpib kutsehariduskeskuses ja seal omandatud kogemusi kasutatigi ära kelgule tappide tegemisel. Kelgu kandevõime on küll hinnanguline, kuid 600 kilosele raskusele peaks see vastu pidama.

Pintsaar ja sõbrad rääkisid, et plaan on kelguga end «haiglasse sõita». Tõsi, veidi tuli ka pettuda. Kelk, mis pidi olema pommikindel, kipub samuti lagunema. Püsib siiski lootus, et see kogu talve vastu peab. Järgmisel aastal lubasid noored puukelgu asemel kelguraami metallist kokku keevitada.

Pintsaar pakkus ka välja idee korraldada isetehtud kelkude võistlus. «Järgmisel aastal võiks selle ära teha,» avaldas noormees lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles