Tartumaale lisandus 19 koroonapositiivset

Tartu Postimees
Copy
Koroonaproovide võtmine Tartu lauluväljaku parklas
Koroonaproovide võtmine Tartu lauluväljaku parklas Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3454 koroonaviiruse proovi, neist esmaseid positiivseid oli 342 ehk 9,9% analüüside koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid tulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 188 inimesel. 143 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 60, Tartumaale 19, Pärnumaale 18 ja Järvamaale 12 uut positiivset analüüsi tulemust. Võrumaale lisandus kaheksa, Valgamaale seitse, Lääne-Virumaale kuus, Läänemaale ja Raplamaale viis, Viljandimale kaks ning Hiiumaale, Põlvamaale ja Saaremaale üks uus nakkusjuhtum. Üheksa positiivse tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 551,55 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud analüüside koguarvust 12,3%.

Haiglaravi vajab 401 inimest, suri kolm.

Eestis on koroonaviiruse laialdase leviku tõttu tervishoiualane hädaolukord. Haiglaravil viibivate patsientide arv kasvab kiirelt. Valitsus avalikustas eile uued meetmed koroonaviiruse leviku tõkestamiseks. Täpsem info on valitsuse veebilehel.

Mine proovi andma esimesel võimalusel! Ka väheste haigusnähtude korral pöördu perearsti poole või helista numbril 1220.

Lähikontaktsena püsi kodus! Kõik haigestunud isikuga lähikontaktis ehk vähemalt 15 minutit lähemal kui 2 meetrit olnud inimesed peavad jääma koju. Karantiini kestust saab lähikontaktne lühendada, kui ta annab mitte varem kui 10. päeval koroonaviiruse proovi ja selle tulemus on negatiivne või kui arst on tunnistanud ta nakkusohutuks.

Terviseamet tuletab meelde, et Covid-19 põhjustava koroonaviiruse Sars-CoV-2 leviku vältimiseks tuleb endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui ka kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta.

Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega vahet hoida, on soovitatav kanda maski. Kinniseid rahvarohkeid kohti võiks võimalusel vältida. Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.

Mis tahes haigussümptomitega tuleks kahtlustada koroonat ja võtta ühendust perearstiga. Perearstidele on antud juhised kõik Covid-19 kahtlased saata proovi andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles