Spordiaasta tähtede nominentide seas on ka Indrek Tobreluts ja Kelly Sildaru

Tartu Postimees
Copy
Laskesuusatamise treener Indrek Tobreluts
Laskesuusatamise treener Indrek Tobreluts Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti olümpiakomitee avalikustas aasta sportlase ja aasta treeneri auhinna nominendid. Laureaadid kuulutatakse välja täna, 3. jaanuari õhtul kell 19.30 spordiaasta tähtede 2020 telesaates.

2020. aastal pärjatakse tavapärase kolme kategooria – aasta naissportlane, meessportlane ja võistkond – asemel sportlasi ühes ja ainsas kategoorias. Kuulutatakse välja aasta sportlane, kelleks võib olla nii individuaalsportlane kui ka tiim. Samuti kuulutatakse välja aasta treener.

Eesti olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles avaldas tänu kõigile, kes aasta sportlaste valimisel osalesid. «Mul on hea meel, et meil õnnestus sellel kummalisel aastal siiski meile häid emotsioone pakkunud sportlasi ja treenereid tänada ning hääletus korraldada. Täname kõiki kümneid tuhandeid spordihuvilisi, kes uuendusega kaasa tulid ning rahvahääletusest osa võtsid,» ütles ta.  

Aasta sportlane ja aasta treener selguvad rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Aasta noorsportlase valivad ajakirjanikud ja organisatsioonid Hääletusel osales 63 spordiorganisatsiooni ning 45 spordiajakirjanikku.

Aasta sportlane 2020 nominendid on Anett Kontaveit (tennis), Erik Aaslav-Kaasik (veemotosport), Eva-Lotta Kiibus (iluuisutamine), Kelly Sildaru (freestyle-suusatamine) ja Ott Tänak-Martin Järveoja (autoralli).

Aasta treener 2020 nominendid on Anna Levandi (iluuisutamine), Avo Keel (võrkpall) ja Indrek Tobreluts (laskesuusatamine)

Samuti kuulutatakse spordiaasta tähtede telesaates välja aasta noorsportlane, veteransportlane ja Eestimaa spordihing ning selguvad Eesti aasta sportlik omavalitsus ning maakondade parimad spordiklubid. Lisaks antakse galal kätte ka Eesti kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali tänavused aastapreemiad.

Uuendusena kuulutatakse galal välja ka EOK uue konkursi «Aasta spordiobjekt 2020» võitjad, millega soovitakse juhtida tähelepanu sportimispaikade kättesaadavusele ja olulisusele sporditegevuse edendamisel elanikkonna seas. Hinnatakse spordiobjekti terviklikkust, sealhulgas kvaliteeti, innovaatilisust, erivajadustega inimeste ligipääsu, esteetilist sobivust ümbritsevasse keskkonda, ehitise funktsionaalsust ja ökonoomsust. Laureaadid kuulutatakse välja kahes kategoorias: spordiobjektid, kus saab harrastada viit ja enamat spordiala, ning objektid, kus saab harrastada vähem kui viit spordiala.

Spordiaasta tähtede telesaade algab Postimees Online’is ja Kanal 2-s kell 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles