Jääajakeskuses saab täna osa lumetuuridest

Tartu Postimees
Copy
Jääaja keskus
Jääaja keskus Foto: Sille Annuk

Talvisel koolivaheajal saavad huvilised jääajakeskuses osa lumetuuridest. Neil õpivad lapsed koos vanematega märkama ümbritsevat loodust ja mõistma, miks kõik talved ei ole alati valged.

Juhendajaga koos leitakse vastused küsimustele: mis on lumi, kuidas ja miks see tekib, milline lumi olla võib? Üheskoos vaadatakse ja uuritakse, kuidas elavad lume all, peal ja sees loomad ning putukad, samuti milliseid kohastumusi ja nippe nad ellujäämiseks kasutavad? Lisaks uuritakse, kuidas elas inimene ürgajal üle külma ja lumise talve ning mida tal selleks vaja oli. Lumetuurid toimuvad pühapäeval, 3. jaanuaril kell 11, 13 ja 15.

«Lumi on kahetine teema. Ühel hetkel see kõigile meeldib ja siis on ka hetki, mil kõigil on sellest villand. Kui maa on must, on see igal juhul ahvatlev,» rääkis jääajakeskuse giid Jaak Alekand.

Lisaks tuurile ootab jääajakeskuses lapsi põnev mängukoobas, kus saab teha arheoloogilisi väljakaevamisi, täiendada koopajooniseid, mängida jääaja loomadega ja vaadata multifilmi «Välek vibulane». Samuti on esimesel korrusel avatud lumekoobas, kuhu sisse pugedes näeb karu pesa, lumes elavaid putukaid ja loomi ning talvist elu lume all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles