Mida teha koos lapsega talvevaheajal Tartus?

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Pildil uisutajad raeplatsi uisuväljakul.
Pildil uisutajad raeplatsi uisuväljakul. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Koolivaheaeg kestab veel 10. jaanuarini, kuid lapsed on koroonapiirangute tõttu kodus juba detsembri keskpaigast. See võib puhkamise asemel muutuda väsitavaks nii lastele kui ka vanematele ning vahelduse mõttes võib mõjuda turgutavalt, kui ka «koroonavaheajal» leida tegevusi, mis hõlmavad kodust kaugemal käimist.

Kel veel proovimata, võiks ära käia Raekoja platsi uisuväljakul. Seal maksab arvestada aga, et kui võtta uisud laenutusest, tuleb mõnel puhul järjekorras oodata ligi pool tundi.

Ehkki Tartus oli reedel lumi peaaegu sulanud, saavad suuremad entusiastid siin-seal siiski veel kokku piisavalt lund, et ehitada lumekindluseid või -memmesid. Lauluväljaku juures asuvas spordipargis annab veel kunstlume toel lühikesi tiire suusatadagi. Tuubitada saab lumepargis. Selle lähedal asuv Eesti Rahva Muuseum on koolivaheajal avatud ka esmaspäeval ning teisipäeval. Vahetuvatest näitustest on seal praegu muinasjutunäitus «Elas kord», mis viib rännakule allmaailma ja imemetsa. Legendaarse raamatuillustraatori ja plakatikunstniku Siima Škopi sajandat sünniaastapäeva märkiv näitus galeriis on täiendus suurele muinasjutunäitusele.  

Endiselt on avatud nii Aura, V-spa, Ahhaa teaduskeskus kui ka loodusmuuseum. Veel tegevusi leiab siit.

Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks tuleb siiski silmas pidada kehtestatud nõudeid nagu distantsi hoidmine ning maskide kandmine rahvarohketes siseruumides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles