Tartu noorpaarid saavad nüüd abielluda ka väljaspool tavapärast ruumi

Lenel Karu
, reporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Alanud aastast saavad Tartu abiellujad piduliku tseremoonia korraldada ka väljapool traditsioonilist abielude sõlmimise ruumi Tiigi 12 majas, samas tuleb selle võimaluse eest ka rohkem maksta.

«Soovime oma teenust muuta paindlikumaks ja rohkem arvestada abiellujate soovidega. Senine 30-minutiline tseremooniaks ette nähtud aeg jäi osale abiellujatele lühikeseks, nüüd pakume välja ka tunnise aja,» rääkis rahvastikutoimingute osakonna juhataja Kristina Aabrams. «Lisaks on Tartus ka muid kauneid saale, mida pruutpaaridele välja pakume. Samuti on neil võimalus abielu sõlmida enda valitud kohas,» lisas ta. 

Piduliku abielutseremoonia eest kehtestatakse ka Tartus uuest aastast teenustasud, nagu need on kõigis teistes perekonnaseisuasutustes. Teenustasuta saab abielu registreerida tööpäeviti Tiigi 12 ametiruumis ilma tseremoonia ja külalisteta.

Pidulikud abielutseremooniad toimuvad Tiigi 12 saalis reedeti ja laupäeviti. 1. jaanuarist hakkab reedel-laupäeval pooletunnine tseremoonia Tiigi tänava saalis maksma 50 eurot ja tunniajane sada eurot. Tartu linnamuuseumis või laulupeomuuseumis hakkab tseremoonia maksma 150 eurot, mujal Tartu linnas 200 eurot, Tartu maakonnas 400 eurot ning väljaspool Tartu maakonda 600 eurot. Teenustasu hõlmab Tiigi tänava saalis piduliku tseremoonia läbiviimist, saali kasutust, külaliste vastuvõtmist ja saali korrastamist.

Tartu linnavalitsuses sõlmiti eelmisel aastal 577 abielu, 2020. aastal on üheksa kuuga sõlmitud 442 abielu, neist enamik reedel-laupäeval Tiigi 12 saalis ja umbes 50 abielu tööpäevadel kabinetis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles