Tartu korvpallimeeskonnaga tulevad uuel aastal väljakule kaks nimekat mängijat

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartu Ülikool Maks & Moorits (mustas) korvpallimeeskond täiendas uueks aastaks ridu kahe uue mängijaga.
Tartu Ülikool Maks & Moorits (mustas) korvpallimeeskond täiendas uueks aastaks ridu kahe uue mängijaga. Foto: Kristjan Teedema

Uueks aastaks on põnevaid vangerdusi tehtud Tartu ülikooli korvpallimeeskonnas Maks & Moorits, kellega koos näeb väljakul edaspidi kaht nimekat korvikütti: Emmanuel Wembi ja Jordan Cappsi.

Mõned päevad enne aasta lõppu sai teatavaks, et tartlaste ridades alustab mängijana Tallinna Kalev/TLÜs hooaega alustanud 23aastane Emmanuel Wembi.

205cm pikkune keskmängija Wembi pidas Tallinna Kalev/TLÜ särgis Eesti-Läti liigas 14 mängu ning kogus neis keskmiselt 9,2 punkti, 6,7 lauapalli ja 1,5 viskeblokeeringut. Vahetult pärast karikavõistluste finaalturniiri läksid aga mängija ja klubi teed lahku ning noor ameeriklane jõudis kokkuleppele Tartu meeskonnaga, kelle korvialune täiendust vajas. 

Pildil Emmanuel Wembi.
Pildil Emmanuel Wembi. Foto: Erakogu

Tartu korvpallimeeskonna peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul on Wembi meeskonda võtmisel tegemist pikema vaatega. «Oleme klubis paika pannud pikema plaani ja võtsime Wembi meeskonda tulevikuperspektiiviga. Vanuse poolest sobib ta meie võistkonda ja ta on ise ka huvitatud sellest, et koos meeskonnaga areneda. Eestis on oma pikkadest puudus, aga selleks, et meie tagumised õpiksid ka pikkadele õigesti söötma, peab neid meeskonnas olema,» sõnas Kandimaa. Ta lisas, et Wembilt oodati Tallinna Kalev/TLÜ meeskonnas ilmselt rohkem n-ö valmis mängija panust ja see tegi tema jaoks asja keeruliseks. Tartuga liitumine on nii talle endale kui ka kogu võistkonnale pikemas plaanis väga kasulik. Wembi on esimesed trennid Tartuga juba kaasa teinud ning teeb Tartu särgis esimese mängu 6. jaanuaril, kui sõidetakse külla just Tallinna Kalev/TLÜle.  

Teine täiendus Tartu ridadesse on Soome liiga suurim korvikütt, suure ääre kohal mängiv ameeriklane Jordan Capps, kes teenis mullu Soome kõrgliigas kõige rohkem punkte.

25-aastane ja 201cm pikkune Jordan Capps mängis eelmise hooaja Soome Korisliigas meeskonnas Lapua Kobrat. Ääremängija sai 33 mänguga kirja keskmiselt 21,3 punkti ja 6,1 lauapalli, millega oli ta ka Soome liiga parim punktiviskaja enne, kui liiga koroonaviiruse tõttu pooleli jäi. Hooajal 2018/2019 mängis Capps Kosovo liigas Bashkimi Prizreni meeskonnas. Kosovo meistriliigas sai Capps 29 mängu keskmisteks näitajateks 25,7 punkti ja 6,8 lauapalli ning Balkani liiga põhiturniiri parima skoorijana tõi ta 11 mänguga keskmiselt 27,5 punkti ja 7,1 lauapalli. 

Pildil Jordan Capps.
Pildil Jordan Capps. Foto: Erakogu

Toomas Kandimaa hinnangul said tartlased Cappsi liitumisega rünnakule palju abi juurde. «Pärast Raymani lahkumist oli meil vaja ründejõudu juurde just pikkade osakonnas. Capps on varasematel hooaegadel näidanud, et seda ta oskab hästi. Loodetavasti suudame ta oma süsteemi sulatada ja ta saab aru ka kaitse nõudmistest. Hooaja teisel poolel on meil ees rohkem mänge, kui praegu peetud. Pikkade ja tagamängijate poolest tasakaalus meeskonnaga on parem nii trenni teha kui ka mängujoonist paika sättida,» sõnas Kandimaa. 

Jordan Capps jõudis Eestisse esmaspäeval ja liitus meeskonna treeningutega pärast edukalt läbitud reisimisega seotud protseduure. Ka tema esimene mäng Tartu särgis on kolmapäeval, 6. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles