TÜ korvpallimeeskonna uus peatreener on Gert Kullamäe

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Visnapuu (vasakult), Gert Kullamäe ja Andres Liinat tänasel pressikonverentsil.
Indrek Visnapuu (vasakult), Gert Kullamäe ja Andres Liinat tänasel pressikonverentsil. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna otsustas Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi juhatus rahuldada TÜ korvpallimeeskonna peatreeneri Indrek Visnapuu tagasiastumispalve. Peatreeneri kohused võtab üle senine abitreener Gert Kullamäe.

Indrek Visnapuu pidas tekkinud olukorras parimaks lahenduseks peatreeneri kohalt tagasi astuda, et klubil oleks võimalik arenguteed jätkata. «Minu persooni ümber tekkinud pinged ei võimaldanud enam meeskonda senisel kujul edasi arendada, mistõttu tulevikule mõeldes pidasin tagasiastumist parimaks võimalikuks sammuks,» ütles Visnapuu.

Uue peatreeneri kohusetäitja Gert Kullamäe sõnul tunneb ta vastutust ja kohustust meeskonda edasi arendada, et tehtud tööd jätkata.

«Mulle tundub, et meie klubi on olnud viimasel ajal väga negatiivses valguses ja siit tuleb hakata otsuseid tegema. Minu esimene roll selles uues ametis on seda fooni natukene muuta,» ütles Kullamäe ning lisas, et lähim eesmärk on kevadeni vastu pidada. Meeskond tuleb panna ühes rütmis hingama ja muuta olukord selliseks, et tulevad võidud, selgitas Kullamäe.

Kas uus peatreener plaanib ka mängijate osas muudatusi, ei soovinud Kullamäe veel öelda. «Mängijate puhul ei tehta otsuseid emotsiooni pealt. Kõigepealt pean oma töösse sisse elama ja vaatan, kuidas asjad sujuma hakkavad. Sellised otsused vajavad seedimist enne, kui uus luud pühkima hakkab.» Meeskonna abitreenerina jätkab Toomas Kandimaa.

Lisaks otsustas spordiklubi juhatus, et tekkinud olukorras vastutab korvpallimeeskonna mitterahuldavate tulemuste eest kogu klubi, sealhulgas korvpallidivisjoni eestvedajad. Otsuse tulemusena külmutatakse osa stipendiumilepingutest.

«Sellises situatsioonis ei saa vastutada pelgalt peatreener, vaid ka mängijad. Ma usun, et tänane juhatuse otsus on selles suunas,» lausus TÜ akadeemilise spordiklubi juhatuse esimees Andres Liinat. «Oleme koos seda vankrit vedanud, oleme teinud vigu ja nüüd on vaja vastust kanda tervikuna. See tähendab, et karistuse saavad ka korvpallidivisjoni tegevjuht ning sealhulgas ka mina,» ütles Liinat ning lisas, et tõenäoliselt jäävad rahalisest karistusest puutumata vaid taustajõud.

Andres Liinat lisas veel, et resoluutsete otsuste tegemisega viivitati ehk liigagi kaua, aga nüüd oli viimane aeg astuda otsustavad sammud. «Kui Indrek Visnapuu ei oleks ise tagasiastumisavaldust esitanud, oleks klubi juhtkond peatreeneri välja vahetanud,» ütles Liinat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles