Emajõest lapse päästnud ning kopsupõletikku jäänud turvamees pääses haiglast koju

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Tüdruk kukkus jõkke Sõbra tänava otsas olevalt paadisillalt.
Tüdruk kukkus jõkke Sõbra tänava otsas olevalt paadisillalt. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Detsembri alguses said päästjad väljakutse Tartus Sõbra tänava lõppu, kus 12-aastane tüdruk oli kukkunud jäisesse Emajõkke. Enne neid oli aga kohale jooksnud Jõe keskuse Prisma turvamees Aivar Volas ning politseinike abiga tüdruku veest välja aidanud. Paraku tuli elupäästjal endal mõni päev hiljem kiirabiga haiglasse sõita, sest abi osutades oli ta rängalt külmetunud ning kopsupõletikku haigestunud. Nüüd on mees tagasi kodus, aga endiselt haiguslehel.

«Esimesena tuli mul meelde «Kevade» film, kus Arno sööstis Teelele appi, kui too tiiki kukkus,» rääkis turvamees Aivar Volas. «Teelega ei juhtunud midagi, aga Arno jäi palavikku, täpselt nagu minagi,» lisas ta.

Volas võitles 40-kraadise palavikuga päevi, ka haiglas ei õnnestunud arstidel palavikku kergelt alla saada, kuid tasapisi ta siiski paranes. 22. detsembril sai mees koju ning jõulud perega veeta. Ehkki mehe tervis on läinud palju paremaks, tuleb tal jaanuaris veel arste külastada ning veel mitu nädalat tööle ei naase.

Täna leidis aset Prisma ja turvafirma Skarabeus vastuvõtt, kus meest vapruse eest tänati. «Jaanuaris lähen linnapea Urmas Klaasi vastuvõtule ka,» ütles Volas. 

Tüdruk kukkus vette Jõe keskuse lähedal paadisillalt. Kui Volas kohale jõudis, üritas tüdruk elu eest betoonkaldast kinni hoida. Turvamees haaras tüdrukust ja püüdis teda veest välja tõmmata, kuid järsaku, libeduse ja märgade riiete raskuse tõttu ei jaksanud seda kohe teha. Volas on ka ise isa ning mõistab enda sõnul seda kõikehaaravat hirmu, kui lapsega peaks midagi juhtuma. «Mul vasardas peas mõte, et kui nüüd kohe abi ei tule, siis hüppan ise vette ja üritan ta välja tõsta.»

Lapse ja Volase õnneks jõudsid peagi sündmuskohale ka politseinikud, kes tüdrukule ja turvamehele appi tõttasid. Ühisel jõul suudeti kriitiline olukord lahendada. Tüdruk oli aga selle aja peale muutunud juba jõuetuks ning Volas pidi kõvasti vaeva nägema, et teda pinnal hoida.

Võib arvata, et samal ajal väljas valitsenud külma ja tuule mõjul haigestus elupäästja ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles