Taskuhääling tARTu Hääl alustab saatega tissidest ja Kairo kunstist

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kairo maalitud kentauritar.
Kairo maalitud kentauritar. Foto: Repro

Detsembri viimasel päeval tuleb esimest korda kuulajate ette taskuhääling tARTu Hääl. Avasaates «Kas Tartu võib tissidega olla?» räägib kunstnik Kairo lõppeva aasta näitustest ja loomingust laiemalt ning sellestki, kuidas ta tuleb kunstnikuna igapäevaelus toime.

Oma taskuhäälingu käimapaneku peale tulid Aparaaditehases tegutseva kultuuripoe tARTu pidajad Kaili Kask ja Raul Oreškin pärast novembri lõpus korraldatud Aparaadio festivali, mis oli Eesti esimene podcastifestival.

Kase ja Oreškini selgituste kohaselt otsisid nad koostöövõimalusi mõne kodumaise taskuhäälinguga, et saaks kunstnikke ja kunsti valdkonna teemasid asjahuvilistele lähemale tuua. Kuid siis tuli välja, et kunstispetsiifilisi podcaste Eestis polegi, kui Fotografiska taskuhääling välja arvata. Seepeale otsustasid nad sama hästi kui tühja koha ise täita.

«tARTu Hääl annab kindlasti Eesti podcastimaastikule uut vürtsi juurde,» kommenteeris Aparaadio festivali korraldaja Carlotta Põdra. «Podcastid on aina tõusev trend ning tARTu pood annab lisandväärtuse kultuuri edendamisse.»

Raul Oreškini sõnul hakkab tARTu Hääl huviliste ette tulema kaks korda kuus. Et tARTu poes leidub lisaks kunstile ka kirjandust ja muusikat, pole välistatud, et needki teemad jõuavad millalgi saatesse. tARTu Häälel on plaanis tulevikus laiendada saatejuhtide ringi ning kutsuda saateid tegema ka neid, kes on peavoolumeediast pisut kõrvale jäänud.

tARTu poe (Kastani 42) taskuhäälingu salvestuslahenduse töötas välja osaühing Teatritehnoloogia. Saate signatuuri tegi Ardo Ran Varres ja logo Jaanus Kaasik. tARTu Häält saab kuulata Spotifys ning veebisaitidel podcast.ee ja tARTupood.ee.

Kultuuripoe tARTu sissepääs Kastani tänavas.
Kultuuripoe tARTu sissepääs Kastani tänavas. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles