Ämmaemand peab teadma sünnitaja tausta ja usutunnistust. Marrit Kanna koges kultuuride paljusust Inglismaal

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Seda rasket aega, mis maailmas praegu püsib, olematuks ei tee. Marrit Kanna leiab, et ainus, mida teha saab, on olla kaasinimeste suhtes sõbralik, neile naeratada ning aeg-ajalt küsida, kuidas neil läheb.
Seda rasket aega, mis maailmas praegu püsib, olematuks ei tee. Marrit Kanna leiab, et ainus, mida teha saab, on olla kaasinimeste suhtes sõbralik, neile naeratada ning aeg-ajalt küsida, kuidas neil läheb. Foto: Sille Annuk

Põhja-Inglismaalt Manchesterist tänavu suvel Eestisse naasnud ämmaemand Marrit Kanna seisab ihu ja hingega selle eest, et kogukonna ämmaemandus Tartuski areneks ja sünnitusjärgsete koduvisiitide arv kasvaks. «Sa vaatad peret kui tervikut nende harjumuspärases keskkonnas ning jagad soovitusi vastavalt sellele, mida näed,» selgitab Marrit Kanna kogukonna ämmaemanduse põhimõtet. «Ja kodus näed ja kuuled alati palju rohkem kui ema ja beebit oma kabinetis vastu võttes.»

Ta leiab, et seda rasket aega, mis maailmas praegu püsib, olematuks ei tee. Aga see, mida teha saab, on olla kaasinimeste suhtes sõbralik, neile naeratada ning aeg-ajalt küsida, kuidas neil läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles