Uuest aastast enam Tõrvandis ega Luunjas tohtri juurde ei saa (1)

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Kohalikud elanikud Lembit ja Marge Tähepõld on käinud Tõrvandi velskripunktis perearsti vastvõtul viimased 46 aastat. Nüüd, kui selle aasta lõpuga doktor Merike Värv pensionile läheb, suletakse ka velskripunkt, sest uus tohter Tõrvandisse ei sõida.
Kohalikud elanikud Lembit ja Marge Tähepõld on käinud Tõrvandi velskripunktis perearsti vastvõtul viimased 46 aastat. Nüüd, kui selle aasta lõpuga doktor Merike Värv pensionile läheb, suletakse ka velskripunkt, sest uus tohter Tõrvandisse ei sõida. Foto: Margus Ansu

Uuest aastast enam Tõrvandis ega Luunjas perearsti juures käia ei saa. Arst läheb pensionile ja edaspidi peavad patsiendid tohtri vastuvõtule sõitma Tartusse Maarjamõisa polikliinikusse.

Tõrvandi ja Luunja arstipunktid lõpetavad tegevuse 1. jaanuarist. Pea 40 aastat tegutsenud perearst Merike Värv läheb teenitud puhkusele ja tema üle tuhande patsiendi Tartust, Luunjast, Kambjast ja Tõrvandist läheb perearst Igor Junkini nimistusse.

Kuigi Junkin leiab, et patsientidel on Tartusse tulla küllaltki lähedale, siis Tõrvandi ja Luunja elanikud nii ei arva. Tõrvandi elanik Aleksander Randvere, kes on Tõrvandis perearstil käinud juba 47 aastat, alustas allkirjade kogumist, et arstipunkt siiski alles jääks. Täna lõuna seisuga oli Randvere kogunud 80 allkirja, aga kõiki allkirjalehti ei ole veel kortermajade pealt kokku kogutud. Ta arvab, et allkirju võib laekuda mitusada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles