Vigane ilmasammas asendati uue tablooga

Tartu Postimees
Copy
Täna paigaldas keskkonnaagentuuri peaspetsialist Kristjan Nurmela Kaarsilla lähistele Emajõe äärde uue tabloo, mis peaks nüüdsest õieti mõõtma nii vee taset kui õhu ja vee temperatuuri.
Täna paigaldas keskkonnaagentuuri peaspetsialist Kristjan Nurmela Kaarsilla lähistele Emajõe äärde uue tabloo, mis peaks nüüdsest õieti mõõtma nii vee taset kui õhu ja vee temperatuuri. Foto: Sille Annuk

Hiljuti võeti Emajõe ääres Kaarsilla lähedal maha rahvakeeli ilmasambaks ristitud seade, mis oli pikalt rivist väljas. Täna pandi samasse kohta asemele uus tabloo, mis nüüdsest peaks näitama linlastele korrektselt vee taset ning õhu ja vee temperatuuri.

"Vanal seadmel andis otsad elektroonika, mis polnud ilmastikukindel. See oli algusest peale natuke valesti projekteeritud," rääkis keskkonnaagentuuri peaspetsialist Kristjan Nurmela.

"Uus vähemalt töötab ja minu teada samal põhimõttel nagu interaktiivsed reklaamipinnad," lisas ta.

Uue seadme ostis Keskkonnaagentuur Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi rahadega, hetkel on tabloo seadistamine veel pooleli.

Keskkonnaagentuur kuulutas seadme uuendamiseks välja hanked 2018. aasta 12. detsembril ning mullu 13. veebruaril ja 25. juunil. Kõik kolm hanget ebaõnnestusid, sest ettevõtetel puudus huvi uut mõõteatribuutikat paigaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles