Tiitli Tartu aasta tegu 2020 pälvis Rally Estonia

Tartu Postimees
Copy

Autoralli maailmameistrivõistluste etapp (WRC) jõudis sel aastal esimest korda Eestisse ning miljonite vaatajate pilgud olid tänu sellele pööratud Tartule ja Lõuna-Eestile. Nüüd hääletasid tartlased ja Tartu sõbrad Rally Estonia ka tänavuseks aasta teoks.

Huvitaval kombel avas just kuri koroonaviirus siinsetele korraldajatele vastu kõiki ootusi soodsa võimaluse maha pidada Eesti ralliajaloo tähtsaim võistlus ning sellega erilistes oludes eeskuju pakkuda märksa kogenumatelegi tegijatele. Ilmselt oli see sel hetkel kõige keerulisema ülesehitusega spordiüritus maailmas.

ERMist ja selle ümbrusest sai mitmeks päevaks suursündmuse keskpunkt ja seal samas majoraadi pargis leidis aset ka etapi esimene kiiruskatse. Et piirangute tõttu pääses Raadi katsele vahetult raja äärde vaid käputäis inimesi, tunglesid sajad tulihingelised fännid esimesel päeval piirdeaia taga ning püüdsid erilisest momendist osa saada nii aiapragudest piiludes, kui ümbruskondsete majade katustel turnides. Oli neidki, kes võtsid üle piirde kiikamiseks kaasa treppredeli või soetasid improviseeritud kõrgenduseks ämbri naaburses asuvast poest. Need varasügisesed päevad läks väga paljudele korda! Nii neile, kes ise mootorispordist lugu peavad kui neile, kes toimunus rahvuslikku uhkust turgutavat rohtu nägid.

Aasta teo kandidaatide seas oli 19 sündmust ja projekti. Kokku andis oma hääle Tartu aasta teo konkursil üle 5000 inimese. Rally Estonia sai kõikidest häältest viiendiku.

Tubli tulemuse tegid konkursil ka Tartu ülikooli Delta õppehoone valmimine ning Tartu raekoja platsi rajatud uisuväljak.

Tartu ülikooli Delta õppehoone.
Tartu ülikooli Delta õppehoone. Foto: Kristjan Teedema
Tartu Raekoja platsi liuväli.
Tartu Raekoja platsi liuväli. Foto: SILLE ANNUK/PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles