Euroraha võib linnaveised Emajõe luhale tuua

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tallinnas Pirital hooldasid sel aastal esimest korda Kõrkja saart linnaveised. See, kui palju ning mis tõugu veised Emajõe luhta hooldama tulevad, selgub alles siis, kui rahataotlus saab positiivse vastuse.
Tallinnas Pirital hooldasid sel aastal esimest korda Kõrkja saart linnaveised. See, kui palju ning mis tõugu veised Emajõe luhta hooldama tulevad, selgub alles siis, kui rahataotlus saab positiivse vastuse. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tartu linnavalitsuses on juba mõnda aega mõlgutatud mõtteid tuua Emajõe luhale linnaveised, kes hooldaksid luhta ning mitmekesistaks sealset looduslikku kooslust. Taaralinnale on eeskujuks Pärnu ja Tallinn, kus rannaniitusid ja jõeäärseid luhti hooldavad samuti veised. Samas on linnaveiseid pidada ka soodsam kui luhta igal aastal niita.

Nüüd on Tartu linnavalitsuses jõutud plaaniga nii kaugele, et linn soovib Euroopa Komisjoni loodud meetmest Horisont 2020 saada toetust 410 000 eurot, mille eest saaks luhale linnaveiste tarvis valmis ehitada vajaliku tara ning saaks katta nende nelja aasta karjatamiskulud.

Kokkuhoid ja loodushoid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles