Kogo tõde Putini-kujulisest Tammsaarest ja koroonakodust

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Näitusele siseneja võtab vastu «Jälgija» (paremal), mille loomiseks on Johannes Luik tarvitanud terast, kivi ja elektrimootorit.
Näitusele siseneja võtab vastu «Jälgija» (paremal), mille loomiseks on Johannes Luik tarvitanud terast, kivi ja elektrimootorit. Foto: Sille Annuk

Kogo galerii aasta viimane näitus suunab külastajaid koduseinte vahele, vähemalt pealkirjaga «Heade mõtete kodu» ja kuraator Rael Arteli kommenteeriva tekstiga. Kui viie kunstniku teoseid hõredas väljapanekus lähemalt uurida, lähevad mõtted küll kodunt kaugele, lausa väga kaugele, isegi Venemaale.

Kogo galerii aasta viimane näitus suunab selle külastajaid koduseinte vahele, vähemalt pealkirjaga «Heade mõtete kodu» ja kuraator Rael Arteli kommenteeriva tekstiga. Viie kunstniku teoseid hõredas väljapanekus lähemalt uurides lähevad mõtted küll kodunt kaugele, lausa väga kaugele, isegi Venemaale.

Sest Art Allmägi on esitanud väljapanekusse portreebüsti, mis on väga sarnane nii Putinile kui ka Tammsaarele. Teose külge on kinnitatud selle nimi – «Tõe ja õiguse nimeline portree Anton Hansen Tammsaarest». Kuraatori sõnul räägib see teos tõejärgsest ühiskonnast ja kriitikavabast usust kõigesse, mida meedia meie elutuppa paiskab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles