Video: Tartu Akadeemiline Meeskoor õnnitles Barutot lauluga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu 100 aastaseks saava Tartu Akadeemiline Meeskoori liikmed on muu hulgas ka suured sumospordi ning Baruto austajad. Nii läkitasid nad Eesti vägilasele suurturniiri Hatsu-Basho võidu puhul videotervituse oma mehise lauluga.

Koori laulis õnnitluse videole eile õhtul Tartu Ülikooli peahoone fuajees ning klipp läkitati e-kirjaga kohe ka Baruto poole teele.

Teiste ettevõtmiste seas valmistub 1912. aastal helilooja ja koorijuhi Juhan Simmi eestvõttel loodud Eesti vanim järjepidevalt tegutsev Tartu Akadeemiline Meeskoor (TAM) oma 100. sünnipäevaks. Peadirigent Alo Ritsingu juhatusel antakse aprillikuus kontserdid Vanemuise ja Pärnu kontserdimajas ning Estonia kontserdisaalis.

Samuti käiakse kontsertreisil Peterburis, kus esinetakse Jaani kirikus. Juubeli lõppakordiks on kontsert kodusaalis ehk Tartu Ülikooli aulas 27. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles