VIDEO ⟩ Agar pagar küpsetas ahjus piparkoogist lumememme

Copy
Tartu Postimehe piparkoogivõistluse võitis Eleri Hirv tööga «Lumetaat». Tartu kunstimuuseumi direktori Joanna Hoffmanni hinnangul mõjub töö 19. sajandi viktoriaanliku mänguasjana, ehkki veidi minimalistlikumas võtmes, kuid on vägagi realistlik lume­skulptuur. Et taadil on käes ka luud, viitab see klassikalisele lumememmele.
Tartu Postimehe piparkoogivõistluse võitis Eleri Hirv tööga «Lumetaat». Tartu kunstimuuseumi direktori Joanna Hoffmanni hinnangul mõjub töö 19. sajandi viktoriaanliku mänguasjana, ehkki veidi minimalistlikumas võtmes, kuid on vägagi realistlik lume­skulptuur. Et taadil on käes ka luud, viitab see klassikalisele lumememmele. Foto: Margus Ansu

Pika traditsiooniga Tartu Postimehe piparkoogivõistlusele saadeti sellel aastal kuus tööd, mille hulgast sõelus Postimees Grupi töötajatest koosnenud 21-liikmeline žürii välja parima.

Väga raske oli teha valikut, milline töödest väärib esikohta. Kuna kõik tööd olid niivõrd erinevad ja lisaks kiidusõnadele vääriksid ka ärasöömist, otsustas žürii, et teist ja kolmandat kohta peavad kahe teose autorid jagama. Ent piparkoogivõistluse võitjas ei olnud kahtlusi: see on Eleri Hirve «Lumetaat».

Lisaks palus Tartu Postimehe toimetus piparkoogitöödele eksperdihinnangu andmiseks appi Tartu kunstimuuseumi direktori Joanna Hoffmanni. Žürii palus tal hinnata kõiki taieseid nii väljanägemiselt kui ka stiililt, samuti püüdis Hoffmann jagada teosed eri kunstivooludesse. Tema hinnangud on lisatud piparkoogipiltide alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles