Priit Pullerits: Jalgrattalinn Tartu – olge ettevaatlikud! (3)

Armas Riives
, reporter
Copy
Täna lõuna paiku nautis Priit Pullerits lumist vaadet Tartu südalinnale Toomemäe nõlvalt. Paremale jääb Pirogovi platsi jalamil Lydia hotell ja taamal lööb Raekoja kell.
Täna lõuna paiku nautis Priit Pullerits lumist vaadet Tartu südalinnale Toomemäe nõlvalt. Paremale jääb Pirogovi platsi jalamil Lydia hotell ja taamal lööb Raekoja kell. Foto: Priit Pullerits

Kogenud rattaliikleja Priit Pullerits, kes igal aastaajal hoolimata vihmast või lumest rattaga mööda Tartut ringi vurab, hoiatas linlasi salakavala libeduse eest.

Et nautida lumist Tartut, sõitis Pullerits täna lõuna paiku rattaga oma kodukandist Tähtverest kesklinna.

«Lumi on küll pehme ja kohev, kuid lumevaiba all on tee ohtlikult libe,» kutsus Pullerits tartlasi olema rattaga sõites ettevaatlik. «Väga tähelepanelik peab olema pööretel ja äärekividest ülesõitmisel, sest ratas võib minna ootamatult külglibisemisse ja kukkuda on oi-oi kui valus.»

Eriti soovitab Pullerits olla ettevaatlik Tartu rendiratastega, sest võõras ja raske velo võib käituda libedaga ettearvamatult. Pullerits sõitis ise täna laiemate rehvidega maastikutattaga, kuid ka sellega ei saanud suurt hoogu üles võtta. «Oleksin napilt ise mitu korda kukkunud,» tunnistas ta.

Lumevaip oli küll pehme ja kohev, kuid tänavatelt pritsis pori sellegipoolest, kui auto mööda sõitis, rääkis Pullerits. Seetõttu suundus kogenud rattur hoopis linnatänavatelt eemale Toomemäe nõlvadele ja Emajõe äärde. «Seal on ilus, vaikne ja pinnas palju kindlam,» soovitas ta poriseid tänavaid vältida.

Täna lõunal kohtas Pullerits Toomemäel ja Emajõe ääres nii mõndagi linnaratturit ja kümneid jalutajaid. Kaua lumist ilma veel nautida saab, teab öelda vaid ilmataat.

Lumisel ja libedal Kaarsillal tasub olla rattaga sõites eriti tähelepanelik.
Lumisel ja libedal Kaarsillal tasub olla rattaga sõites eriti tähelepanelik. Foto: Priit Pullerits

Ilmaprognoos

Täna on teekatted põhi- ja tugimaanteedel valdavalt soolamärjad. Lõuna- ja Ida-Eestis kõrvalteed on lumised.

Ilmaprognoosi järgi on õhtul ja öösel pilves ilm. Paljudes kohtades üle Eesti sajab lund ja lörtsi. Õhu- ja teetemperatuur püsib laialdaselt null kraadi lähedal, hilisõhtul langeb veidi alla nulli. Põhjarannikul tugevneb tuul ja võib tuisata. Liiklejatel tuleb arvestada muutlike teeolude ning võimaliku libedusega.

Maanteeamet soovitab autojuhtidel olla ettevaatlik ja vältida möödasõite, sest teeolud võivad kiiresti muutuda. Ka naast- ja lamellrehvidega sõites tuleb valida talvele kohane turvaline sõidukiirus.

Allikas: maanteeamet

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles