Kevadine eriolukord ei toonudki beebibuumi (1)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Täpid tähistavad kõiki sel aastal Tartu ülikooli kliinikumi naistekliinikus sündinud lapsi kuni teisipäeva keskpäevani.
Täpid tähistavad kõiki sel aastal Tartu ülikooli kliinikumi naistekliinikus sündinud lapsi kuni teisipäeva keskpäevani. Foto: Sirje Kõvermägi

Kevadise eriolukorra ajal võis siin-seal, ka ämmaemandate seas, kuulda lõõpimist, et nüüd on inimesed kodus kinni ja igavlevad, detsembris on seega oodata beebibuumi. Nii siiski läinud pole.

Tartu ülikooli kliinikumi naistekliiniku direktori professor Helle Karro sõnul on naistekliinikus arvel olevate rasedate hulk sarnane eelneva aasta omaga ning suuri muutusi ei ole. «Rasedate jälgimine ja sünnitusabi jätkub täies mahus ka Covid-19 epideemia ajal,» lisas ta.

Kliinikumi vanemämmaemand, kakskümmend viis aastat lapsi ilmale aidanud Sirje Kõvermägi märkis, et tänavu tuleb ilmselt lõplik sündide arv pisut väiksem kui mullu. «Eelmisel aastal sündis meil 2673 beebit, sel aastal kuni detsembrini 2328 beebit. Ilmselt sel aastal «plaani» ei täida,» ütles ta. Ta tõstis esile, et üldiselt on viimastel aastatel siiski mõnevõrra suurenenud korduvsünnitajate hulk. «Ilmselt ikka Eesti perepoliitika ja toetuste süsteem mõjutab,» pakkus Kõvermägi. «Kui emadel oli enne hea sissetulek ja nagunii soovitakse saada enam lapsi kui üks, on mõistlik saada järgmine lapsuke enne lapsepuhkuse lõppu, sest nii säilib vähemalt endine elatustase,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles