Rikkalik leiuvaramu pidurdab ülikooli õppehoone valmimist

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Jakobi 5 asuva ülikooli vana võimla hoovis on arheoloogilistel kaevamistel paljastunud Põhjasõja-eelsete hoonete müürid, mis peavad säilima.
Jakobi 5 asuva ülikooli vana võimla hoovis on arheoloogilistel kaevamistel paljastunud Põhjasõja-eelsete hoonete müürid, mis peavad säilima. Foto: Margus Ansu

Mahukad ja üllatusi pakkuvad arheoloogilised kaevamised Tartu südalinnas ülikooli peahoone vahetus naabruses haridusteaduste instituudi hoone ehitustandril tingivad suure tõenäosusega ehituse valmimise hilinemise, mis omakorda võib ootele panna Salme 1a hoone andmise Karlova kooli käsutusse.

«Ei ole ametlikult teada, suure tõenäosusega see nihe tekib,» nentis eile Tartu ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pagel. «Kaevamised osutusid oodatust tunduvalt suuremaks, nii tööde kui ka aja poolest. Seetõttu ei saa me edasi minna, peame muutma projekti, kuid ei saa enne muuta projekti, kui on teada kaevamiste tulemused.»

Muuta on vaja hoovile plaanitud juurdeehitise vaiade ja kogu vundamendi projekti. Jakobi 5 endise võimlahoone tähtaegset valmimist augustiks kaevamised ei mõjuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles