Jõulunädalal kõlab pühadeks sobivat muusikat

Copy
Laulab Annely Peebo.
Laulab Annely Peebo. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Sel nädalal annab Eestis kolm pühadekontserti metsosopran Annely Peebo, kellel on kaasas muusikuid Tallinnast ja Viinist, ning oma jõulukontserdiga astuvad publiku ette ka Eesti rahvusmeeskoor ja Hortus Musicus.

Annely Peebo «Pühademuusika» kontserdid on kahe koosseisuga. Reedel esineb ta Pärnu kontserdimajas koos Estonia poistekoori meeskvintetiga. Klaveril saadavad Pantelis Polychronidis ja Riivo Jõgi. Kontsertidel 26. detsembril Estonia kontserdisaalis ja 27. detsembril Vanemuise kontserdimajas on Peebo lavapartnereiks vokaalansambel VieVox, mille liikmed on Viini poistekoori kasvandikud. Kõlab Viini klassikute muusikat ja ka Viini valsse, sekka mõned maailma tuntuimad jõululaulud, ning muidugi ka eesti muusikat.

Varajase muusika ansambel Hortus Musicus annab kaks kontserti – laupäeval Tallinnas Väravatornis ja pühapäeval Tartus Jaani kirikus. Kõlab sajanditetagune helge jõulumuusika.

Juba kolmapäeval ootab Eesti rahvusmeeskoor kõiki Tallinnas Jaani kirikusse jõulukontserdile «O Magnum Mysterium». Kõlavad jõululaulud, sealhulgas need, mille on meeskoorile seadnud Tõnis Kaumann. Kontserdi keskmes on aga Henrik Ødegaardi jõuluteos «Transeamus» metsasopranile, meeskoorile ja orelile. Solist on Iiris Oja, orelil Ene Salumäe, dirigeerib Mikk Üleoja.

Eesti Kontsert paluib publikul kanda kindlasti maski, desinfitseerida käsi, hoida publikualal distantsi ning laadida oma telefoni HOIA-rakendus ja hoida telefon kontserdi ajal hääletul režiimil.

Kontsertide kohta saab lisainfot siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles