Video ⟩ Varjupaika toodud 17-pealisest koerakarjast ootab kodu veel mõni

Copy
Varjupaiga projektijuhi Kirke Roosaare ja talitaja Jaanus Truutsi sõnul ei sobi kolooniast pärit koerad sugugi iga inimesega. Nende tulevasel peremehel peab olema kannatlikku meelt ja aega.
Varjupaiga projektijuhi Kirke Roosaare ja talitaja Jaanus Truutsi sõnul ei sobi kolooniast pärit koerad sugugi iga inimesega. Nende tulevasel peremehel peab olema kannatlikku meelt ja aega. Foto: Kristjan Teedema

Tartu koduta loomade varjupaik sai augustis ühe päevaga juurde suisa 17-pealise koerakoloonia, mis oli loomade steriliseerimata jätmise tõttu aastatega üha arvukamaks muutunud ja omanikul üle pea kasvanud. Nüüd on selle karja koeri varjupaigas alles veel neli ja neistki kaks on juba broneeritud hoiukodudesse. Ülejäänud koerad elavad hoiukodudes, viis looma on saanud uue kodu ning kaks on tagasi vana peremehe juures.

MTÜ Eestimaa Loomakaitse Liidu Tartumaa piirkonnajuhi Kristi Metsa sõnul sai peremees kaks koera tagasi, sest tegelikult hoolis ta neist väga ning oli koostöövalmis, aga ise eluga mõnevõrra kimpus. «Ta helistas sageli ja tundis muret, kuidas koertel läheb,» rääkis Metsa. «Samuti teadis ta umbkaudu nende vanust ja kõigil koertel olid nimed. Sageli näeme üle pea kasvanud juhtumite puhul, et loomadesse nii ei suhtuta.»

Omavahel suguluses

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles