Tartu esitas elutööpreemia kandidaatideks Vaike Uibopuu ja Mart Siliksaare

Tartu Postimees
Copy
Vaike Uibopuu 1999. aasta juunis Tartu Laulupeol.
Vaike Uibopuu 1999. aasta juunis Tartu Laulupeol. Foto: Ain Protsin

Tartu linn esitas kultuuri elutööpreemia kandidaadiks koorijuhi Vaike Uibopuu ja spordi elutööpreemia kandidaadiks sulgpallitreeneri Mart Siliksaare.

Riigi kultuuri aastapreemia kandidaadiks esitati keeleteadlane ja Tartu ülikooli emeriitdotsent Valve-Liivi Kingisepp ja spordi aastapreemia kandidaadiks Rally Estonia direktor Urmo Aava.

Koorijuht ja muusikapedagoog Vaike Uibopuu esitati riigi elutööpreemia kandidaadiks koorimuusika valdkonna mitmekülgse arendamise eest. Vaike Uibopuu on viinud juhatatud koorid – Tartu ülikooli akadeemilise naiskoori ja Tartu ülikooli kammerkoori – Eesti koorikultuuri tippu. Tema töö oluline osa on olnud Eesti koorimuusika laialdane tutvustamine ja kooriliikumise edendamine.

Sulgpallitreener Mart Siliksaar esitati spordi elutööpreemia kandidaadiks pikaajalise ja väljapaistva tegevuse eest sulgpalli arendamisel. Siliksaar on tõstnud Tartu linna üheks edukamaks sulgpallikeskuseks Eestis ja on ka kogu Eesti sulgpalli edendaja ning koondise vanemtreener. Ta on praegugi aktiivne treener, kelle juures treenivad Eesti tugevamad sulgpallurid.

Riigi kultuuri aastapreemia kandidaadiks esitati keeleteadlane ja Tartu ülikooli emeriitdotsent Valve-Liivi Kingisepp, kellelt ilmus sel aastal 626-leheküljeline teos «Otto Wilhelm Masingu Marahwa Näddala-Lehhe sõnastik», mis sisaldab umbes 8500 märksõnaartiklit.

Spordi aastapreemia kandidaadiks esitas Tartu linn Rally Estonia direktori Urmo Aava, kelle juhtimisel korraldati edukalt Rally Estonia Eesti esimene FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp. Rallimaailmas sai Eesti WRC etapi korraldus väga positiivse hinnangu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles