Videod ⟩ Kliinikumi jõuluvideote konkursi võitis kõrvakliiniku vaimukas etteaste (1)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Koolitusele on oodatud nii kliinikumi kui ka teiste haiglate töötajad.
Koolitusele on oodatud nii kliinikumi kui ka teiste haiglate töötajad. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu ülikooli kliinikum tähistab epidemioloogilise olukorra tõttu sel aastal jõule teisiti. Traditsioonilise jõulupeo asemel leidis aset jõulukonkurss «Jõulumüsteerium haiglas», millest olid oodatud osa võtma kõik töötajad. Kokku esitati kliiniku, teenistuse või osakonna nimel 25 videot, mille seast valisid kliinikumi töötajad oma lemmikud.

Jõulukonkursi esikoha võitis ülekaaluka häälte arvuga kõrvakliiniku MC Patsient ft MC Tragus «Jõulumüsteerium 2020». Teise koha pälvis informaatikateenistuse «Müsteerium informaatikateenistuses» ning kolmanda koha kardiokirurgia osakonna «Kardiokirurgia jõulumüsteerium 2020: Süda».

«Kuna jõulupidude väljund sisuliselt puudub, siis videokonkurss oli antud juhul esimene peole kõige lähedasem toode, mis andis võimaluse ennast pisut välja elada,» sõnas kõrvakliiniku auhinna vastu võtnud arst-resident Romet Müür.

Informaatikateenistuse nimel tunnustuse vastu võtnud Tiina Kramp ütles, et 2020. aasta läheb paratamatult ajalukku kui koroona-aasta, mis on kliinikumi töötajaid kahtlemata rohkem mõjutanud kui tavakodanikku. «Nii et aasta lõppu sobis parasjagu kurjast koroonaviirusest inspireeritud video. Soovisime seda teemat aga veidi teistsuguse ja humoorikama nurga alt käsitleda, et kliinikumi töötajatele vägagi väljateenitud meelelahutust pakkuda,» lausus ta. Ideest teostuseni läks informaatikateenistuse grupil vähe aega. «Meie võttegrupp oli väga tore punt, kes kõik kaasa mõtlesid ja panustasid. Kihvt oli töö neljajalgsete staaridega, kelle puhul ei olnud võimalik ette ennustada, kuidas kaamera ees näitlejatöö välja tuleb.» 

Kardiokirurgia osakonna esindaja Carolin Kulli jaoks tuli jõuluvideo tegemise üleskutse just õigel ajal, et sel keerulisel ajal pisutki luua positiivseid emotsioone, lausus ta. «Õnne ei pea otsima kaugelt, on küll klišee, aga ometi inimesed unustavad selle igapäevaelus,» ütles Kull. «Kuna meil on väga ühtne meeskond ja me ei saa ega taha millestki olulisest kõrvale jääda, siis ideest teostuseni jõuti ühiste jõupingutuste tulemusena. Üks meeskond – üks süda! Süda teeb rõõmu, kurvastab, südame võib kaotada. Kui süda on õiges kohas, ei siis õnn meid jäta maha!»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles