Kätlin Konstabel: Murest sassis? Eks ole koolist puudutud ennegi (1)

Kätlin Konstabel
, psühholoog ja pereterapeut
Copy
Kätlin Konstabel
Kätlin Konstabel Foto: Margus Ansu

Kas on ikka mõtet murest masenduda, kui koroonaajal tuleb mõni aeg koolist eemal olla. Tunnistagem ausalt, ka varem on olnud haigusnädalaid, võistluspause või lihtsalt popi tegemist. See pole olnud maailma lõpp.

Koroona ja valitsuse poolt kontaktõppest kodusele kaugõppele saadetud lapsed saavad kohe jõuluvaheajale. Klasside online-jõulupeod on toimunud, mõnes kohas said loosipakidki korraldatud. Seda, kas jaanuaris kooli tagasi saab, ei tea praegu öelda keegi. Pole siis ime, et laste kaug- ja kontakt­õppega seoses on meediasse paisatud rohkelt ärevaid uudiseid ja arvamusi. See on teema, mille kohta inimesed vajavad infot, ja ühtlasi ka teema, mis toob klikke.

Emotsioonid on inimese psüühika normaalne koostisosa, ometi võiksime täiskasvanutena proovida praeguse kooliteemaga seotud murelikkusel sabast kinni saada. Kui mitte muidu, siis vähemalt põhjusel, et isegi kõige nutikama ja tublima koolilapse võime uut õppematerjali omandada ja üldse õpitavale keskenduda sõltub sellest, kui rahulikud on tema kõrval olevad suured.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles