ERM ärgitab Paul Kerese sünniaastapäeval pereringis või naabriga malet mängima

Tartu Postimees
Copy
Algatuse «Maleta naabriga» eestvedaja on Heino Laiapea.
Algatuse «Maleta naabriga» eestvedaja on Heino Laiapea. Foto: Elmo Riig

Malelegendi Paul Kerese 105. sünniaastapäeva tähistamiseks kutsub Eesti Rahva Muuseum (ERM) koos Eesti maleliiduga kõiki üles tuleva aasta 7. jaanuaril omale sobilikus paigas maletama ning mängu jäädvustama.

Algatuse «Maleta naabriga» taga on maleentusiast Heino Laiapea, kelle sõnul on just praegu õige aeg harjutama hakata. «Käikude selgeks saamiseks ja esimeste partiide tegemiseks ei ole vaja palju aega. Kogu informatsioon on internetis kättesaadav, nii et on vaja ainult malelauda ja kaaslast, kellega harjutada,» vahendas BNS korraldaja sõnu.

7. jaanuarist peaks kujunema üldrahvalik maletamise päev. «Selle sündmuse jäädvustamiseks tuleb leida enda kõrvale üks malehuviline, teha partii ning salvestada see fotona,» lisas Laiapea. Oodatud on ka kõik fotod, mis on tehtud sel päeval kasvõi üksi või arvuti vastu maletades.

Paul Kerese 100. sünniaastapäeva puhul viis aastat tagasi tegi ERM samasuguse üleskutse. Toona laekus muuseumi pildiaita 184 fotot üle Eesti ja mõned ka välismaalt. Piltidel oli näha malemänguhoos naabreid, lapsi, peresid ja vanaisasidki, kes näitavad lapselastele esimesi käike.

Seekordses kampaanias tuleks pildid malemängust teha just 7. jaanuaril. Pildiaita saab neid üles laadida 1. aprillini. Seejuures tasub kindlasti eelnevalt üle vaadata fotodele seatud parameetrid ja üleslaadimise tingimused.

Zürii valib aprillikuus välja parimad malehetked, ning neile panevad auhinnad välja maleliit, ERM, olümpiakomitee, kultuuriministeerium, haridus- ja teadusministeerium, maaeluministeerium ning Olustvere teenindus- ja maamajanduskool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles