Kõnniringid eakatele jätkuvad ka pühade ajal

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Kõnniretkedel osalemine on tasuta ja need toimuvad kuus korda nädalas.
Kõnniretkedel osalemine on tasuta ja need toimuvad kuus korda nädalas. Foto: Kristjan Teedema

Novembri lõpul Tartus alustatud eakate kõnniringid jätkuvad 31. detsembrini ning kõnniringile minnakse jõulumeeleolu otsima ka jõulupühade ajal.

Osalemine on tasuta ja kõnniretked toimuvad kuus korda nädalas. Rajad on ligi kolm kilomeetrit pikad ja tempo on pigem aeglane. 

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on paljude eakate suhtlusringkond väike ja kõnniringidel osalemine aitab pühade ajal inimeste üksindustunnet peletada. «Keerulistest aegadest sõltumata tuleb leida võimalusi oma vaimse ja füüsilise tervise hoidmiseks ning praegu on kõige turvalisem seda teha välitingimustes,» sõnas abilinnapea Lees.

Sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja Merle Liivak rõõmustas, et eakad tartlased on kõnniringide algatusega hästi kaasa tulnud. «Selle aasta üheperepühade aega on võimalik leida vaheldust tulles kõnniringidele. Kõnniringidel saab õppida linnaruumi tundma ja tutvuda teiste osalejatega,» lisas Liivak.

Kõndijaid saadavad ja osalejatega vestlevad õe eriala lõpetav tudeng ja hingehoidja Tartu hingehoiukeskusest. Hingehoidjaga saab rääkida kõigil teemadel, mis südamel. Kuna teemad on isiklikud, siis tuleb hingehoidjaga kokku leppida individuaalne sessioon, mis toimub kõndides muust rühmast eraldi.

Õe eriala tudeng räägib kuidas end õigesti kaitsta viirushaiguste eest ning aitab maandada koroonaga seotud hirme. Eelnevalt registreeruda ei ole vaja, kuid hingehoidjaga vestluseks tuleb aeg broneerida Tartu hingehoiukeskuse telefonil 745 7054.

Üritusel osalevatele eakatele antakse mask. Kõnnirajale tulijail palutakse riietuda vastavalt ilmale.

Kõnniringide ajad (31. detsembrini)

  • E  kesklinn kell 9.30–11.30, algus ja lõpp Peeter Põllu platsil (linnaraamatukogu juures)
  • T  Veeriku kell 17–19, algus ja lõpp Tartu Ülikooli Chemicumi ees (Ravila 14a)
  • K  Annelinn kell 9.30–11.30, algus ja lõpp Annelinna raamatukogu ees (Kaunase puiestee 23)
  • N  Ülejõe kell 9.30–11.30, algus ja lõpp seikluspargi ees (Narva maantee 126b)  
  • R  Ropka kell 11–13, algus ja lõpp kohviku Paviljon ees (Võru 158)
  • L  Ilmatsalu kell 10–12, algus ja lõpp Ilmatsalu motelli ees pargis (Järve tee 15, Ilmatsalu)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles