Fotografiska toob erinäituse tartlaste ette

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Foto näituselt.
Foto näituselt. Foto: Darya Burakina / Tut.by

Fotokunstikeskus Fotografiska toob Aparaaditehasesse erinäituse «Valgevene tulevik naiste väega», milles avanevad vaatajaile naiste lood Valgevene võltsitud valimistulemustest ajendatud massimeeleavaldustes. Need on jäädvustanud sealsed fotograafid Darya Burakina, Iryna Arakhouskaya, Nadia Buzhan ja Volha Shukaila.

Foto näituselt.
Foto näituselt. Foto: Volha Shukaila / Tut.by

«Valgevene asub geograafiliselt Eestile üsna lähedal – meid lahutab vaid üks riik ja mõnisada kilomeetrit. Ebaõiglusel ja vägivallal pole aga riigipiire või rahvust, see on inimlik tragöödia, millele pole mitte kunagi õigustust,» ütles Fotografiska Tallinna tegevjuht ja kaasasutaja Margit Aasmäe. «Eestis on suur valgevenelaste kogukond ning Valgevenes elavate pereliikmete ja lähedaste südamevalu kandub ka meie ühiskonda.»

Valgevene naiste teemaline erinäitus sai alguse Rootsi veebiplatvormist Fotografiska For Life. See tõstatab fotograafia abil teadlikkust ühiskondlikult olulistest teemadest ning algatab diskussioone.

Poolteist aastat Telliskivi loomelinnaku südames Tallinnas tegutsenud Fotografiska ei ole varem oma näitusi kuskile mujale viinud. Mitmekeelne piletita väljapanek «Valgevene tulevik naiste väega» on avatud alates 17. detsembrist jaanuari lõpuni Aparaaditehases ja ka veebis. Aasmäe sõnul on virtuaalses galeriis pilte mitu korda rohkem. Seal on võimalik tutvuda ka nende taga peituvate lugudega ja vaadata videoid.

Foto näituselt.
Foto näituselt. Foto: Nadia Buzhan / Nn.by
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles