Vanemuise loomenõukogu tunnustas parimaid

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Külli Kukk (vasakult), Piret Laurimaa, Georgia Tony Hyrkäs ja Margus Kits on auhinna kätte saanud.
Külli Kukk (vasakult), Piret Laurimaa, Georgia Tony Hyrkäs ja Margus Kits on auhinna kätte saanud. Foto: Kertu Tombak/Vanemuine

Vanemuise teatri loomenõukogu andis välja aastaauhinnad koos preemiaga oma loomingulistele, tehnilistele ja haldustöötajatele.

Draamapreemiaga tunnustati kõrge loomingulise vormi ja pühendunud töössesuhtumise eest näitleja Piret Laurimaad. Muusikapreemia laureaat on tänavu Margus Kits – pikaaegse, teeneka ja meisterliku töö eest Vanemuise sümfooniaorkestri flöödirühma kontsertmeistri ja muusikuna. Balletipreemia pälvis Georgia Tony Hyrkäs, kes on paistnud silma oma kohusetundlikkuse ja töökusega, mida on ka lavalt märgata, ta järgib täpselt rolli dramaturgilist liini ja töötab iseseisvalt tehniliste detailidega, mis on tantsija arengu seisukohalt oluline.

Tehnilise töötaja aastapreemia sai juurdelõikaja Külli Kukk. Tema pikaajaline töökogemus, mitmekülgsed erialased oskused ning usaldusväärsus muudavad iga lavastuse ettevalmistusprotsessi sujuvaks.

Haldustöötaja aastapreemia vääriliseks tunnistati vanempuhastusteenindaja Ljudmila Medvedeva. Tema tööpõld on praegusel viiruseohtlikul ajal palju suurem kui tavapäraselt.

Auhindade kätteandmisele järgnes vanemuislaste ühine jõuluglögi maitsmine, mis toimus seekord teatri väikese maja hoovis. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles